Tipuri de paste pentru o cina perfectă
0
paste

Sunt seri în care te întorci de la muncă și vrei să gătești ceva rapid și ușor, dar în același timp gustos și sățios și… te gândești la paste pentru că ești mare iubitor și te afli mereu în căutarea aromelor perfecte. 

Pastele ar trebui să fie „cap de listă” și soluția salvatoare în astfel de momente, mai ales pentru că sunt rețete care să te cucerească de fiecare dată. Pastele carbonara, pastele bolognese, penne quattro formaggi, pastele cu creveți sunt doar câteva dintre rețetele care îți vin în minte imediat. 

Bineînțeles, asociem sosul și pasta (forma de plural în italiană) cu frumoasa Italie și gândim rețete care să ne amintească de cinele servite în modernele și elegantele restaurante din peninsulă. Poți face și tu așa! Chiar la tine acasă, cu cele mai bune, naturale și gustoase ingrediente La Bottega. Pentru că Raiul produselor italiene s-a mutat într-un colțișor modern din inima Iașului. 

Pastele proaspete, uscate, simple, cu smântână sau sos bolognez, în orice formă ar avea și indiferent de sosul special pregătit, sunt mâncarea regină a Italiei. Așa că vă facem și noi niște recomandări cu bun gust pentru momentele în care vreți să gătiți ceva rapid și gustos sau pentru cinele în familie, pline de savoare italiană. 

Paste Farfalloni Grano Duro Rustichella D’Abruzzo potrivite cu sos de smântână și somon sau cu clasicul și iubit sos de roșii cu busuioc. Acest tip de paste cu forma scurtă, de papion, sunt originare din nordul Italiei și foarte des întâlnite în farfuriile cu gust din Emilia Romagna, Abruzzo și Puglia. 

Clasicele și iubitele penne. Cu o formă cilindrică mică, pennele sunt în top 10 tipuri de paste preferate de clienții din toată lumea și sigur te afli printre ei. Adesea se asortează cu spanac și ricotta și se servesc cu o varietate de sosuri de tomate sau smântână.

Pastele tagliatelle capriciose, cu marginea zimțată, îți oferă o experiență gastronomică perfectă dacă sunt asortate cu sosul potrivit. Se recomandă asocierea acestora cu sosul bolognez, genovez sau cu crema de hribi.

Fettuccinele sunt un tip de paste care seamănă foarte bine tagliatellelor. Sunt unele dintre cele mai populare forme de paste din lume, au textura aspră, însă oferă o aromă intensă. Puteți pregăti pastele cu sos de busuioc sau le puteți servi în combinație cu ciupercile.

Dacă nu vrei să dai greș cu cina, alege să gătești paste. E simplu, ușor, delicios și ai o varietate foarte mare de combinații, printre care, sigur se află și preferate ta și a familiei tale. Le faci tuturor pe plac (și pe gust), iar cu La Bottega te bucuri de calitatea produselor, chiar la tine acasă. Aducem o mică parte din Italia, la Iași, în inima orașului pentru că gustul trebuie să fie acolo unde merită – în farfuriile clienților noștri. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X